Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligersBELANGRIJKE MEDEDELING 

Laatste nieuws-

Beste allemaal, 

In de persconferentie van Premier Rutte op dinsdag 31 maart j.l. werd bekend gemaakt dat de maatregelen die in eerste instantie zouden gelden tot 6 april nu worden verlengd t/m 28 april. Alle maatregelen (zoals sluiting scholen, sportverenigingen, eet- en drinkgelegenheden en zoveel mogelijk thuisblijven) gelden vooralsnog tot en met dinsdag 28 april. Alleen het verbod op evenementen geldt tot 1 juni.

Het Dorpshuis heeft een langere aanlooptijd nodig om inkoop-barplanning etc weer op te starten, het is voor ons nu te vroeg om vooruit te lopen op 28 april, we weten immers niet of het licht dan wel op groen staat. Om mogelijke verwachtingen te managen hebben wij er voor gekozen om het advies te volgen van de overheid ivm het verbod t/m 1 juni op evenementen en bijeenkomsten. Hierdoor zijn er
voorlopig t/m 1 juni a.s geen activiteiten en blijft ons Dorpshuis Tricht gesloten tenzij er op 28 april andere richtlijnen komen.

We wensen iedereen heel veel sterkte met deze intense en onzekere periode. We kijken uit naar betere tijden en we hopen over een tijd elkaar weer te kunnen begroeten in ons Dorpshuis. We zullen jullie zo goed mogelijk informeren over de laatste ontwikkelingen. 

Tot die tijd zorg goed voor jezelf en voor elkaar! 

Voor vragen betreffende het dorpshuis, kan men terecht bij Helma Vos, secretaris dorpshuis (06-52006882) of per e-mail: info@dorpshuistricht.nl 


Tricht kijkt naar elkaar om
De maatregelen rondom het Coronavirus betekenen dat er voorlopig weinig gelegenheid is voor ontmoeting/een gesprek etc. Vrijwilligers van diverse Trichtse organisaties, die actief zijn in het Platform Tricht Springlevend, willen graag mede-inwoners ondersteunen die om wat voor reden dan ook door de maatregelen rondom het Coronavirus verlegen zitten om hulp of contact. Daarvoor is een speciaal emailadres aangemaakt: hulpvraag@dorpshuistricht.nl. Stuur een mailtje met de (hulp)vraag en dan wordt er door een van de vrijwilligers zo snel mogelijk contact opgenomen. Voor wie niet zelf kan emailen is het advies: bel iemand in uw familie of kennissen kring die het voor u wil doen.


Terugblik 27 april 2015: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Dorpshuis Tricht tijdens NLdoet!

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima hebben zaterdag 21 maart 2015 deelgenomen aan NLdoet, de landelijke vrijwilligersdagen van het Oranje Fonds. Het Koninklijk paar heeft er voor gekozen zich tijdens deze dag in te zetten voor Dorpshuis Tricht. Voor de aanwezige vrijwilligers was dit een enorme verrassing! Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hielpen onder andere met het verven van de gymzaal.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. De Koning en Koningin zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer beeldmateriaal? Kijk dan op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/dorpshuistricht

Kijk de foto’s van NLdoet 2015  op deze website.

Terugblik 16 mei 2014: Dorpshuis ontvangt boekwerk van de koning.
De vertegenwoordigers van ons Dorpshuis zijn uitgenodigd op het Paleis op de Dam op 16 mei 2014, voor de officiële uitreiking door Koning Willem - Alexander en Koningin Maxima.

Ons Dorpshuis is opgenomen in een boekwerk waarin alle finalisten zich presenteren. We worden opgenomen als voorbeeld initiatief in een rondreizende tentoonstelling van het Oranje Fonds.

 

De Directeur van het Oranje Fonds heeft de commissaris van de Koningin Gelderland, geadviseerd om Koning Willem en Koningin Maxima, tijdens hun kennismaking in de provincie, ook de winnende projecten te laten bezoeken! Een interview en fotosessie voor de Telegraaf van 19 april 2014.  Door het Oranje Fonds gemaakt promofilmpje van Dorpshuis Tricht is te zien op YouTube:
 
Kaart