Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligersLevende Kerststal 2018  

 

Kom, kijk, luister en zing vooral ook mee!

maandagavond 24 december

Van 17.30 tot 19.00 uur staan op het grasveld voor ons dorpshuis in een fraai herbouwde kerststal Jozef en Maria naast de kribbe met hun kindje er in, omringd door een aantal herders, schapen en een pony. Op het podium , wederom de vrachtwagen van Transportbedrijf Jan van Helten, een doorlopend muziekprogramma met veel kerstliedjes.

Om 17:30 uur opent het dameskoor o.l.v. dirigent Tjitske Kwakkel het programma tot iets voor zes uur.

Leuk dat zij dit jaar mee willen doen. Echt een aanrader. Daarna zingen en spelen Corrie van Diggelen en Ben van den Bosch vijf Engelstalige kerstliederen die ook meegezongen kunnen worden. Om 18:15 uur de muzikanten van OZOD met een serie bekende internationale kerstliedjes en om echt even flink mee te zingen vanaf iets over half zeven tot het eind van het programma om 19:00 uur, ondersteunt een ad hoc- koor van enthousiaste zangeressen en zangers uit ons dorp Corrie en Ben in een Singalong van bekende Nederlandstalige Kerstliederen.

Van alle nummers wordt de tekst geprojecteerd via een Powerpointpresentatie op een groot scherm naast het podium en via twee losstaande tv-schermen.

We zetten voor het eerst de ronde circusachtige cadeau gekregen tent van het dorpshuis op om te kijken hoe die hier en in de toekomst gebruikt kan worden. Verder ook, afhankelijk van het weer, een aantal partytenten. In die tenten rond de kerststal en het podium worden warme glühwein en warme chocomel verkocht. Ook is er gratis kerstbrood voor iedereen en zijn er gratis mandarijnen voor de jeugd. In de foyer van het Dorpshuis is de door vrijwilligers van de Aanschuiftafel gemaakte lekkere erwtensoep (mét en zonder vlees) verkrijgbaar met roggebrood met katenspek of plakjes jonge kaas of geitenkaas er op.

Kortom kom mee doen en deel de kerstgedachten met jouw mede-inwoners, jong en oud!

Ook als je mee wilt opbouwen, inrichten en afbreken, hierbij de data:

- opbouwen: zaterdag 15 en 22 december vanaf 09:00 - 14:00 uur;
- inrichten: op de dag zelf maandag 24 december: vanaf 09:00 - 16:00 uur;
- afbreken: zaterdag 29 december vanaf 09:00 - 14:00 uur. 

Help mee om er weer een bijzonder gebeuren van te maken.Klik op onderstaande links voor wat sfeerbeelden van voorgaande jaren!

Levende Kerststal 2012

Levende Kerststal 2013

Levende Kerststal 2016

Levende Kerststal 2017


Kaart