Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligersJeu de Boulesbaan

Heb je zin om vaker Jeu de boules te spelen?
Dan kun je je opgeven voor de “Jeu-de-boules-app”. Mail  je naam, adres en mobiele telefoonnummer door aan Ab Hooijer: ahooijer@kpnmail.nl . Hij zet ze in een groeps-app en daarmee kun je in een oogopslag zien of laten weten wie er binnenkort zin hebben om te spelen. Bovendien houden we je dan automatisch op de hoogte van alle toernooitjes en activiteiten op en rond de baan. Om hieraan mee te kunnen doen moet je natuurlijk wel WhatsApp op je mobiel zetten.
 
En de naam is,..
Doe mee en bedenk een mooie en toepasselijke naam voor deze nieuwe baan die dankzij de enorme steun van het Oranje Fonds, de gemeente en de vele vrijwilligers van het dorpshuis tot stand is gekomen. Stuur je suggestie vóór 1 september op naar de jury en win een mooie set jeu de boulesballen: activiteitenteam@dorpshuistricht.nl! De organisatie van de activiteiten in de komende maanden wordt opgepakt door de leden van Shuttle Up, de badmintonvereniging die op de donderdagavond in het dorpshuis traint. Als er veel belangstelling is voor Jeu de Boules kunnen we er een eigen clubje van maken.
 
Tot zaterdagmiddag 2 juli of anders tot ziens op de speciale ‘app’.


 
De korte historie van de Jeu de Boulesbaan
Na binnenkomst van de subsidie van het Oranjefonds hebben Henk Bessels, Adriaan de Leeuw en Ton van Vlijmen in het voorjaar van 2016 gewerkt aan de planvorming/logistiek voor de realisatie van de Jeu de Boulesbaan. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2016 hebben Adriaan, Arnaud, Carin, Doe, Geert, George, Harry E., Henk, Joost, Marijke, Mike, Nellie, Rijk, Ton en de langs fietsende/lopende fans… met heel veel energie en vol overgave het struikgewas verwijderd, in vervoerbare porties fijngeknipt en eindeloos afgevoerd, grond en wortels verwijderd en afgevoerd, alles geëgaliseerd, bandjes geplaatst en met worteldoek, zand, gebroken puin en split afgewerkt. Nu nog egaliseren, de afschermingen en de 3 driepersoons-bankjes plaatsen. Kijk voor meer foto’s op onze Facebookpagina.
Het is erg leuk om te melden dat de eerste vrijwilliger zich spontaan heeft gemeld voor het onderhoud van de baan!Kaart