Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligersHelpende handjes

Bent u ergens goed in, en zou u dat graag eens met anderen delen? Of zou u juist iemand kunnen gebruiken voor een uitstapje, boodschap of een klusje in en om het huis? Dan kunt u een berichtje achterlaten op het dienstenprikbord de Helpende Handjes! Het gaat om vrijwillige (ruil)diensten, waarvoor geen geldgevraagd mag worden. 

Enkele voorbeelden: 
U vind het erg leuk om taarten te bakken. Plaats deze vaardigheid op het bord, en wellicht kunt u een dorpsbewoner helpen met het bakken van een taart voor een speciale gelegenheid. 

U rijdt iedere vrijdag naar de markten u zou het geen probleem vinden om eens iemand mee te nemen. Hang een briefje op het prikbord, en wie weet rijdt u binnenkort gezellig samen. 

U zou de tuin eens flink willen snoeien, maar u bent zelf niet in de gelegenheid om dit te doen. U kunt uw vraag op het dienstenprikbordplaatsen, en dan wil iemand u vast helpen met uw tuin. 

U heeft een nieuwe computer of mobiele telefoon, maar u komt er niet uit hoe deze precies werkt. U kunt een berichtje plaatsen op het prikbord, en wie weet kan iemand u helpen met de bediening en werking. 

U bent afkomstig uit het buitenlanden u hebt wat moeite met de Nederlandse taal of het invullen van officiële documenten. Plaats uw vraag op het prikbord en u vindt vast iemand die u graag wil helpen. 

U kunt het prikbord bekijken op maandagavond en woensdagochtend. U kunt ook uw dienst of vraag mailen naar:  helpendehandjes@dorpshuistricht.nl Wij zorgen er dan voor dat uw vraag of dienst op het prikbord terechtkomt. Geen te koop berichten of ongepaste aanboden en vragen. Te beoordelen en controleren door het activiteitenteam van het Dorpshuis Tricht.

Kaart